Txoko -1

Plaats: 

Bij Dimi

aanwezig: Lucas B., Filip V., Jeroen G., Joe DM, DDM

1. naam:

voorlopig gewoon Txoko, na voorstellen als El Gato negro, the real belgian txokos (te gay), het kelderke (te gewoon), Wakanalleman (?), en het fijne naamwoord Dilufijejo of Jojefiludi (onuitspreekbaar na twee glazen), voorstellen blijven welkom.....

2. Praktisch:

- samenkomst elke 2e dinsdagavond van de maand vanaf 20 uur te Linden, eerste afspraak dus 11 september 2013. Aanmelden minstens voor 3/09 aub.
- aanvankelijk zal de chef de ingrediënten voor de menu's aankopen, nadien moet bekeken worden hoe we dit verder organiseren.
- financiële bijdrage werd voorlopig geplaatst op 100 euro per persoon, waarvan de kok, materiaal, wijn, etc... zal worden betaald. Eten dient afgerekend te worden de avond van deelname. Er word nog onderzocht of afwezigen een boete (10 € + den afwas doen de volgende keer) moet opgelegd worden, in ieder geval zal aanmelden en niet opdagen resulteren in bijdragen in het eten.
- er zal insecticide worden aangekocht (info Joe)
- er zal voor een verzekering worden gezorgd van zodra we een deftige makelaar te pakken krijgen.
- Jef zal worden uitgenodigd een website te ontwerpen waar de recepten van de bereide gerechten kunnen worden bewaard, samen met filmpjes van moeilijke bereidingen, toffe foto's en de verslagen van onze talloze vergaderingen.
- er zullen schorten worden aangekocht voor alle deelnemers die zullen worden voorzien van onze naam, eens die gekozen is...
- deelnemers die hun keuken willen ten dienste stellen zijn welkom dit te melden.
- nieuwe kandidaten zijn ook welkom van zodra duidelijk is hoeveel van ons elke keer zullen komen opdagen en welke capaciteit onze keuken aankan.
- sponsors worden gezocht en voorstellen zijn welkom.
- in de loop van het voorjaar 2014 zal de txoko een "eeting" organiseren waarbij familie, vrienden en sympathisanten zullen kunnen komen proeven van onze kookkunsten en dan vooral met de bedoeling de pot te spijzen...

3. Gastronomisch:

- gelet op de afwezigheid van de chef weinig concreet beslist maar wel consensus over het gegeven dat voor de eerste samenkomst best gekozen word voor een eenvoudig menu bestaande uit tapas en 1 hoofdgerecht zodat iedereen snel aan de tapas kan en we kunnen inschatten wat de capaciteiten zijn van de deelnemers.
ook is ervoor gekozen geen desserten te bereiden de eerste keren.
de praktische en concrete invulling van de samenkomsten zal gaandeweg duidelijk worden en na evaluatie op punt worden gesteld.
- op de eerste samenkomst zal ook een kleine wijnproeverij doorgaan om onze huiswijnen te bepalen. er zal gezorgd worden voor 3 witte wijnen en 3 rode (1 daarvan zal rechtstreeks door Jeroen worden ingevoerd uit la douce France) waaruit de aanwezigen dan een keuze kunnen maken.
- om ons kunnen aan de dames te tonen werd gedacht aan een datum vroeg in december `13.
- het idee om af en toe gastsprekers uit te nodigen (Rondou, Jos Theys, Jeroen Meus,...) werd met gejuich begroet.
- ook werd het voorstel geuit om af en toe een 'Txoko surpriso' te organiseren waarbij de deelnemers zelf enkele willekeurige ingrediënten meebrengen en daarvan dan iets lekkers (mmmmm) klaarmaken. best wachten we hiermee tot minstens enkele onder ons iets deftig kunnen klaarmaken.
- tevens werd voorzien af en toe op educatieve uitstap te trekken (boerderij, kaasmaker, slager,..) en minstens eens per jaar in het buitenland samen iets te gaan proeven...

de verslaggever van dienst (voor ene keer),
D.